VIEŠASIS INTERESAS ARCHITEKTŪROJE

EFAP Vilnius2013 logo m

EFAP konferencija ir generalinė asamblėja
2013 m. rugsėjo 12-14 d., Vilnius

logo eu2013lt lt



Programa

 

rugsėjo 12 d., ketvirtadienis

Laikas

Pranešėjas

Tema

Pranešimo ilgis

9.15-9.45

Sveikinimo kalbos

LR Prezidentūros sveikinimas

Sveikinimas nuo LR premjero Algirdo Butkevičiaus

Lietuvos architektų sąjungos pirmininkas Gintautas Blažiūnas

EFAP vicepirmininkas

LR Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis

LR Kultūros ministras Šarūnas Birutis

Vilniaus miesto savivaldybės meras Artūras Zuokas

 

30 min

I sesija. Viešasis interesas, architektūros kokybė ir architekto profesija šiandien. Diagnozė, iššūkiai.

9.45-9.50

Michel Ricard, moderatorius (EFAP vicepirmininkas)

 

5 min

9.50-10.20

Gintautas Blažiūnas

(Lietuvos architektų sąjungos pirmininkas)

 

Viešasis interesas ir architektūros kokybė viešųjų pirkimų konkursų kontekste Lietuvoje

30 min

10.20-10.50

Andrea Colantonio

(The London School of Economics and Political Science, Research Fellow LSE Cities, D. Britanija)

Socialinis tvarumas urbanistinės plėtros projektuose ir Europos miestai po 2008 m. ekonominės recesijos

30 min

10.50-11.10

Kavos pertrauka

11.10-11.45

Chantal Dassonville (Belgija)

Naujos idėjos Belgijos architektūros politikoje

30 min

11.45-12.15

M. Bertrand-Pierre GALEY (Prancūzijos Architektūros ir paveldo departamento prie Kultūros ministerijos vadovas, FR

Naujos idėjos Prancūzijos architektūros politikoje

30 min

12.15-12.45

Diskusijos

   

12.45 - 14.30

Pietūs

II sesija. Architektūra žmonėms ir bendruomenėms. Geriausi Europos pavyzdžiai

14.30-15.00

Teele Pehk (Estija)

Bendruomenių rolė urbanistinio projektavimo procesuose Estijoje

30 min

15.00-15.30

Vlado Krajcar (Slovėnija)

Slovėnijos patirtis: geriausi architektūros visuomenei ir bendruomenėms pavyzdžiai

30 min

15.30-16.30

Ewa Westermark(Gehl Architects, Danija)

Miestai žmonėms  - miestų kaita prioritetą suteikiant žmonėms, visuomenei

60 min

16.30-17.00

Kavos pertrauka

17.00-18.00

Pagrindinė paskaita:

Ole Bouman (Olandija)

 

60 min

18.30

Išvyka į Trakus. Vakarienė.

 

rugsėjo 13 d., penktadienis

III sesija. Architektūra žmonėms ir bendruomenėms. Geriausi Lietuvos pavyzdžiai.

Geresnės architektūrinės aplinkos link.

9.30-10.00

Jurga Stunžinaitė (Lietuva)

BeePart bendruomenės centras Pilaitėje

30 min

10.00-10.30

Rolandas Palekas (Lietuva)

Keliaujančios architektūros dirbtuvės. Pamokos.

30 min

10.30-11.00

Cilly Jansen (Olandija)

Projektas „Compass“. Tobulesnės viešųjų pirkimų konkursų sistemos ES link.

30 min

11.00-11.30

Rūta Leitanaitė (Lietuva)

Lietuvos architektūros politika 2014-2020

30 min

11.30-12.00

Kavos pertrauka

12.00-13.00

Uždarymo paskaita:

Wouter Vanstiphout

(Crimson architectural historians, Olandija)

 

60 min

13.15-14.30

Pietūs

Kelionė į Kauną (LAS užsakytais autobusais)

18:00 Mies van der Rohe – Europos architektūros apdovanojimo – parodos atidarymas „Žalgirio“ arenoje.

20:00 Grįžimas į Vilnių.

 

rugsėjo 14 d., šeštadienis

10:00-13:00

EFAP Generalinė asamblėja (EFAP nariams, vyks LAS patalpose Kalvarijų g.1)

14:00-18:30

Architektūrinės ekskursijos




Organizatoriai

European Forum for Architecture Policies    Architects Association of Lithuania         Ministry of Environment of Lithuania       

 

Rėmėjai

The Ministry of Culture of the Republic of Lithuania     The Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Lithuania ES structural assistance logo vmsa

The Culture Support Foundation